Clubinfo: #VéloRides en #SocialRides

­

#VéloRides en #SocialRides

Tijdens het wegseizoen organiseren wij wekelijks één #SocialRide en twee #VéloRides. De #VéloRides vinden elke dinsdag en donderdag plaats. Introducees van leden zijn van harte welkom op deze avonden. De #SocialRides worden op zondag gereden. Iedereen met enige fietservaring, een fiets en een helm is van harte welkom, zowel leden als niet-leden. Als niet-leden zich na 3 keer blijken thuis te voelen bij Vélo Heuvelrug, worden ze verzocht lid te worden.

Als je overweegt een keer mee te rijden met Vélo Heuvelrug, adviseren we je even contact op te nemen via info@veloheuvelrug.nl. Dan zorgen wij voor de rest.

Starttijden #VéloRides
1 april t/m 31 augustus: 19.00 – 21.30 uur
1 september t/m 30 september: 18.30 – 21.00 uur

Starttijden #SocialRide
Prestatiegroep, het hele jaar door: om 09.00 uur
Sportieve- en toergroep, vanaf 1 april t/m 30 september: 09.00 uur
Sportieve- en toergroep, vanaf 1 oktober t/m 31 maart: 10.00 uur

Bij voldoende aanwezigen, worden de volgende race groepen geformeerd: recreatief, sportief en prestatie. De snelheden geven een gemiddelde per uur weer, indicatief.

  • Toergroep: <​ ​25 km/u bij aanvang wegseizoen, 25 – 28 km/u gedurende wegseizoen
  • Sportief: 26 – 28 km/u bij aanvang wegseizoen, > 28 km/u gedurende wegseizoen
  • Prestatie: 29 – 32 km/u bij aanvang wegseizoen, > 31 km/u gedurende wegseizoen

Wegkapitein en route

De groepen zijn niet groter dan 14 deelnemers. Per groep wordt een ‘wegkapitein’ aangewezen. De route wordt, bij voorkeur, vooraf bepaald. We verzamelen voor alle ritten bij De Proloog in Amerongen (Allemanswaard 27). Na afloop is er mogelijkheid om koffie/ thee te drinken bij één van onze sponsors, Il Sogno op Zuylenstein (Rijksstraatweg 3 te Leersum).

WhatsApp groepen

Voor iedere fietssnelheid hebben we een WhatsApp groep ingesteld. Ide van Wijk (aanmelden via info@veloheuvelrug.nl) is contactpersoon voor de tourgroep, Bas van Leeuwen (baslvanleeuwen@gmail.com) voor de sportieve- en de prestatiegroep. Voor de MTB groep is de contactpersoon aanmelden via info@veloheuvelrug.nl.

De WhatsApp groepen zijn uitsluitend bedoeld voor communicatie over op handen zijnde ritten. Het delen van foto’s, gereden ritten, tips, grappen, etc. is bedoeld voor de Facebook ledenpagina. Of je zet daarvoor een aparte WhatsApp groep op. Dit om irritatie te voorkomen.

Wil je op de hoogte blijven van fietsafspraken binnen je eigen of meerdere snelheidsgroepen, geef dan je naam en telefoonnummer via een e-mail door aan één (of meerdere) van bovengenoemde contactpersonen. Zij voegen je dan toe aan de Vélo Recreanten, Vélo Sportieven of de Vélo Prestatie WhatsApp groep.

Herfst en winter

In de herfst- en wintermaanden kiezen de leden hun eigen weg. Een aantal leden blijft op de weg, anderen kiezen voor de mountainbike of stappen op de Tacx of WattBike. Een en ander kan onderling via de WhatsApp groepen worden afgestemd.

#SocialRide MTB: zaterdag 14.00 uur
#SocialRide Weg: zondagochtend in overleg

​Disclaimer: ​ Deelname ​aan deze ritten ​is voor eigen ​risico.