Tour de Vélo Heuvelrug 2022

Het was weer een prima organisatie. Helaas werkte het weer dit jaar niet mee, vrij nat en voor het eerst na een aantal warme weken weer wat fris. Desondanks was het een gezellige dag. Bedankt MardoorsDEUR Makelaars en Bochane en alle vrijwilligers die deze tocht mogelijk hebben gemaakt.

Zie ook ons fotoalbum op Facebook.

Vélo Heuvelrug organiseert op zondag 18 september 2022 de zesde editie van Tour de Vélo Heuvelrug. Je kunt genieten van een prachtige route over Utrechtse Heuvelrug en Gelderse Vallei met de bekende beklimmingen waaronder de Amerongse Berg, Defensieweg en Grebbeberg. Je kunt kiezen uit twee afstanden: 80 km of 125 km, beide routes zijn uitgepijld. De GPX-bestanden zijn na inschrijving te downloaden vanaf de website van Fietssport.nl. De kosten bedragen € 6,50 (€ 4,50 voor NTFU leden), dit is inclusief verzorgingspost, stuurbordje, gezelligheid en een prachtige route. Wij hopen je dit jaar weer te mogen ontvangen bij het start/finish punt, de Proloog in Amerongen.

Parkeren: Burgwal of Bertus Leendersweg in Amerongen. Wij verzoeken vriendelijk om niet te parkeren op de Jumbo parkeerplaats, omdat deze op zondag is geopend.

Hieronder de info van de toertocht 2022

  • Datum: zondag 18 september 2022
  • 2 afstanden: 80 km (375 hoogtemeters) en 125 km (562 hoogtemeters)
  • Inschrijven: via NTFU Fietssport
  • Inschrijfgeld: € 6,50 (€ 4,50 voor NTFU-leden)
  • GPX-bestand: na inschrijving te downloaden
  • Starttijd: 8:00-10:00 uur
  • Startlocatie: Fietscafé De Proloog in Amerongen
  • Parkeren: Burgwal of Bertus Leendersweg in Amerongen
  • Verzorgingspost: aanwezig op beide afstanden

Routes van de 2022 versie

80 km (364 hm)

tour Velo 2021 80 km

125 km (562 hm)

tour Velo 2021 125 km

Parkeren

Sportpark de Burgwal
Burgwal 6
3958 ER Amerongen

Vanaf hier fietst u binnen 10 minuten naar de startlocatie. U rijdt via de rotonde de parkeerplaats af, ga op deze rotonde rechts, volgende rotonde weer rechts en 100 meter na de Jumbo ziet u aan de linkerkant de Allemanswaard liggen waarbinnen de Proloog zich bevindt.

Vanaf de parkeerplaats de Burgwal wordt u ook via pijlen naar de startlocatie begeleid. Verder zullen er parkeerwachters staan aan het begin van de parkeerplaats die u de weg kunnen wijzen. Parkeren is gratis.

U kunt ook parkeren op de Bertus Leendersweg in Amerongen. Wij verzoeken u niet op de parkeerplaats bij de Jumbo te parkeren, omdat deze op zondag is geopend.

Deze tocht wordt mede mogelijk gemaakt door: