Verslag eerste clubweekend

Zaterdag 27 augustus verzamelden 11 Vélo leden zich in Nijverdal voor het allereerste clubweekend. Door Jan-Herman Clevering was in ‘De Wilgenwaerd’ een aantal kamers gereserveerd.

Door Jan-Herman Clevering was in ‘De Wilgenwaerd’ een aantal kamers gereserveerd. Volgens goed Vélo gebruik werd begonnen met koffie en appeltaart. Nadat iedereen zich had geïnstalleerd, kon er gefietst worden. Jaco Bielsma had voor beide dagen een route uitgezet van rond de 125 kilometer.

De zaterdagrit waarin, uiteraard, ook de Holterberg was opgenomen, voerde langs plekjes waar je niet dagelijks komt: Exel, Armhoede, Deldenerbroek, Zenderen, Sibculo. Wie had er ooit van gehoord? In Zenderen werd de lunchstop gehouden, bij een schotse bistro ‘Old Coopers Hall’. De Vélo leden werden bediend door een vriendelijke, in Schotse ruit geklede mevrouw met een Twens accent. Na de lunch werd de rit voortgezet. Wat een schitterend gebied om te fietsen!

Na een douche en een drankje op het terras was het tijd voor een uitgebreid, goed verzorgd buffet. De rest van de avond werd buiten doorgebracht. De leden werden spontaan vereerd met een bezoek van de burgemeester. Spontaan? De burgermeester bleek een goede kennis van Ide. Het was nog tot laat in de avond onrustig in Nijverdal.

Ook voor de zondag had Jaco een mooie route uitgezet. De route ging langs plekken als Kathuizen, Kruimersbrug, Egede, Eerde, Lemele en Lurkershoek. In de loop van de ochtend begon het licht te regenen, maar het hield niet aan. In de buurt van Lettele werd bij een Pannenkoekenhuis gestopt voor de lunch. Een pannenkoek zou er wel ingaan. De bediening liet lang op zich wachten. Marjolijn was al begonnen met het opnemen van de bestelling, toen de bediening toch in actie kwam. Het omgaan met een dienblad met drankjes, had het meisje nog niet helemaal onder de knie. Gevolg, er viel een glas heet theewater om, over de rug van Jolanda van den Bergh. Er werd echter snel gehandeld door te koelen met het water uit de bidons en later met ijs. Het was een domper op de tot dan toe mooie rit.

Na overleg werd besloten om via de kortste weg terug te rijden naar Nijverdal. Jolanda en Patricia namen een taxi terug. Zondag stond er toch nog iets meer dan 100 kilometer op de teller. De brandwond van Jolanda bleek dusdanig ernstig dat behandeling in het ziekenhuis in Deventer nodig bleek. Weer terug in Nijverdal werd nog een laatste drankje gedronken met elkaar voordat alles weer werd ingeladen voor de terugreis.

Ondanks het vervelende voorval op zondag, was het een geslaagd weekend. Een woord van dank aan organisator Jan-Herman Clevering en routeplanner Jaco Bielsma is zeker op zijn plaats.

Verslag door: Ide van Wijk

eerste clubweekend velo heuvelrug nijverdal