Nieuw: Donderdagavond Trainingsavond

In het nieuwe seizoen wordt de donderdagavond onze club trainingsavond. De avondritten starten op 2 april. Het mooie is dat iedereen mee kan doen, ongeacht in welke snelheidsgroep je rijdt of hoe goed getraind je bent.

Het idee is dat we op de donderdagavonden op een wisselend parcours een training afwerken die door iedereen op zijn eigen niveau wordt uitgevoerd. De trainingen zijn gevarieerd en bouwen naar de zomer toe aan een verbetering van je prestatieniveau. Zo ben je op tijd klaar voor je fietsuitdagingen. Er wordt o.a. gewerkt aan uithoudingsvermogen, tempo-duur, kracht, snelheid, techniek.  Je kunt gericht trainen in hartslagzones zodat je met jouw doelstelling concreet aan de slag kan.

Bij het maken van het trainingsprogramma worden wij geholpen door Daniel van Schaik van Move-Support in Veenendaal. Daniel heeft veel ervaring op het gebied van clubmanagement, groepslessen en fitnessbegeleiding en als docent van sportopleidingen. Met Move Support is Daniel gespecialiseerd in het afnemen van inspanningstesten met ademgasanalyse en het verwerken van de resultaten tot een trainingsadvies. Tijdens de Algemene ledenvergadering zal Daniel een prestatie verzorgen over  wat de verschillende inspanningsdrempels betekenen (VAT,RCPenMAX) en wat er gebeurt in het lichaam tijdens inspanning.

donderdagavond velo trainingsavond